Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége
2310. Szigetszentmiklós, Május 1 sétány 9 sz.
Postacím: 2311. Szigetszentmiklós, Pf. 36.
Telefon/fax: 24/366-768 Mobil: 30/413-7628
e-mail cím: hepesz@hepesz.hu

Tisztelt Versenyfelelős Horgásztárs!

Értesítem, hogy 2023-ban kétfordulós Megyei Egyéni Method Horgászversenyt rendezünk.
A verseny egy selejtező és egy döntő fordulóból áll.
A selejtező fordulót a DCM Sporthorgász Egyesület taván lesz. Nevezési létszám függvényében egy vagy két selejtező versenyt rendezünk melynem dátuma 2023 május 13 és május 14.
40 fő alatti nevezés esetén csak a május 13-i selejtező lesz megtartva.

A döntő forduló szeptember 30-án kerül megrendezésre.
A selejtezőből 40 versenyző jut a döntőbe, a döntő létszáma a nevezések alakulásával még változhat.
A versenyen minden olyan horgász nevezhet, aki a Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetségéhez tartozó valamelyik tagegyesület tagja.
A nevezési díj 4000Ft, amit a helyszínen kell befizetni.
Nevezés esetén külön ifjúsági kategóriában is indítunk versenyt, az ifjúsági kategóriéban csak május 13-án megrendezett selejtezőben van lehetőség.

Nevezni 2023.05.09-ig az FCMS.hu oldalon lehet. Az adott selejtezőkre az első 40 fő nevezését tudjuk elfogadni, egy versenyző csak egy selejtezőn indulhat.

Jelentkezési link a május 13-i selejtezőre:
https://www.fcms.hu/hu/jelentkezes/131485
Jelentkezési link a május 14-i selejtezőre:
https://www.fcms.hu/hu/jelentkezes/830674

A selejtezőben és a döntőben szerzett szektor helyezések alapján állípítjuk meg a végső sorrendet.
A húzás mindkét fordulóra az FCMS felületén, random generátorral történik.
Információ az DCM Sporthorgász Egyesület horgásztaváról
https://dcm-she.hu/

Megközelítése:
https://www.google.com/maps/place/DCM horgásztó

A selejtező versenyek menete:
06:45 – 07:25 gyülekező, regisztráció a halőrháznál
07.30 megnyitó, szabályismertetés, sorsolás
08:00 rajthelyek elfoglalása
09:00 limit ellenőrzés
09:50 alapozó etetés (nehézetetés) megkezdése
10:00-15:00 verseny
15:00 mérlegelés kezdete
15:45-tól ebéd a halőrháznál
16:00 eredményhírdetés a halőrháznál

Díjazás:
• A selejtezőben és a döntőben szerzett szektor helyezések alapján az öszesített első három helyzett kupát kap.

Versenyszabályzat a Horgász Egyesületek Pest Megyei Szövetség 2023 évi Megyei Egyéni Method Horgászversenyére:
A versenyzők egy időben csak 1 horoggal szerelt method szereléket használhatnak. A szereléknek az alábbiaknak kell megfelelnie:
• A verseny kezdete előtti 10 percben kizárólag horog nélküli kosárral szerelt szerelék használható alapozó etetés céljából.
• Az alapozó etetéshez és a későbbi ráetetésnél csak „method” kosár használható (pellet, flat, töltögetős). A kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta stb. használata egyaránt tilos.
• A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method kosár, hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be. Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata. A horog előke etetőanyagba tömése megengedett. Csak method-feeder technika használható, tehát az etetőanyagot (vagy földet, pelletet, stb.) tartalmazó kosáron keresztül kell futnia a főzsinórnak, a kosarat felül nem lehet megütköztetni. Legkisebb használható method kosár tömeg: 15 gramm, maximális hossza 7 cm, maximális szélessége vagy átmérője 5 cm.
• A megengedett legnagyobb horogméret 10-es, a horog öblének átmérője 7 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható. A horgászathoz kizárólag szakáll nélküli (barbless) horgok használhatók!
• A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
• A horogelőke és a főzsinór csak monofil (normál áttetsző vagy színes damilból, vagy fluorocarbon) zsinórból készülhet, de a csalitüskét lehet egy kis fonott zsinórdarabra kötni. Fonott zsinór kizárólag dobóelőkének, használható! A dobóelőke hossza maximum a bot hosszának kétszerese lehet.
• A horogra a csali hajszálelőkével, illetve közvetlenül a horogra tűzve használható.
A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok nem lehetnek előre felcsalizva, a kosarak pedig nem lehetnek előre etetőanyaggal töltve. Halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került.
Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. A felhasználható élőanyag mennyisége összesen 1/8-os 125 ml (csonti, tűzőszúnyog, giliszta, báb), amit csak csalizni lehet használni. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 11 illetve 12 mm.
Szilikon csalik, gumi csali imitációk használata tilos!
Egy fordulóban maximum 6 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt) használható fel. A csalik (minibojlik, dumbelek, waftersek, csalizó pelletek etc.) mennyisége nincsen korlátozva. Az aromák száma (spray, dip, cseppentős fiolában) nincsen korlátozva.
A versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.
A verseny során kifogott halat kizárólag megfelelő méretű karikás verseny haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem számít az eredménybe. A szektoreredmények a fogott súly alapján dőlnek el.
A pontybölcső vagy matrac használata kötelező, ha a halat leteszi a versenyző a földre.
Egy haltartóba maximum 20kg hal tárolható. Kerek haltartóként legalább 40 cm átmérőjű, szögletes haltartó esetében legalább 50 cm átlójú és 3 méter hosszú, aprólyukú szákot kell használni. A haltartót a lehetséges legnagyobb hosszában kell a vízbe helyezni.

A nem szabályozott kérdésekben a hivatalos feeder országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.
https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/58-szabalyzatok/220-method-feeder-versenyszabalyzat-mfvsz230201

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

Rendezőség

Szigetszentmiklós, 2023.04.17.

Naprakész információkért keresse fel Facebook oldalunkat:
https://www.facebook.com/dcmhorgaszto